Διαδρομή 2 : Άγιο Όρος – Αμμουλιανή


Αγιαalikes_beach

2η Διαδρομή:  Άγιο Όρος – Αμμουλιανή – Δρένια

Αποπλέουμε από τον Όρμο Παναγιάς πρωί (9.30 πμ) και μόλις περάσουμε τα νησιά Διάπορο και Άγιο Ισίδωρο, αντικρίζουμε τον επιβλητικό όγκο του όρους  Άθως (ονομάστηκε έτσι από τον γίγαντα Αθό). Η πρώτη μας στάση θα γίνει στην περιοχή Καβουρότρυπες για μια πρωινή βουτιά στα τιρκουάζ νερά και στην συνέχεια θα πλεύσουμε κατά μήκος των ακτών του Άγιου Όρους, ακτές βραχώδεις με βαθιά νερά.

Θα αντικρίσουμε πανοραμικά τον καταπράσινο Άθω με τις 20 Μονές και Σκήτες του που δεσπόζουν για περισσότερα από 1000 χρόνια. Το Άγιο Όρος ή Περιβόλι της Παναγιάς όπως το αποκαλούν οι ίδιοι οι μοναχοί είναι μια μοναστική πολιτεία από τα Βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα.

Αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους με Ορθόδοξες Μονές αφιερωμένες στη λατρεία του Θεού με οργανωμένη εσωτερική ζωή σύμφωνα με την παράδοση …  Άβατο για τις γυναίκες. Πλέουμε στα 500 μέτρα από τις ακτές (δεν επιτρέπεται προσέγγιση πιο κοντά) και αντικρίζουμε τη Σκήτη της Αγίας Αννας, τις Μονές του Αγίου Παύλου, της Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Παντελεήμονα (Ρώσικη), και τη Μονή Ξενοφώντος.

Θα συνεχίσουμε για το νησί Αμμουλιανή και τα ερημονήσια Δρένια η Γαϊδουρονήσια,, σύμπλεγμα μικρών νησιών με τιρκουάζ νερά και λευκές αμμουδιές όπου και θα σταματήσουμε για μπάνιο, βουτιές και φαγητό. Το απόγευμα, αφού κάνουμε μια στάση στις Αλυκές για καφέ θα πάρουμε την πορεία της επιστροφής για το λιμάνι μας. Επιστρέφουμε γύρω στις 18.00 μμ το απόγευμα στον Όρμο Παναγιάς όπου ελλιμενίζεται το σκάφος μας.

(8 ώρες)

Σε κάθε κρουαζιέρα

διαθέτουμε

  • Παγωμένο κρασί με φρούτα + Τσίπουρο με εκλεκτούς μεζέδες,
  • Αναψυκτικά και παγωμένες μπύρες
  •  Καλή μουσική για χαλάρωση και τρελό πάρτι…
  •  Οργανώνουμε επίσης και πλήρες γεύμα με φρέσκα ψάρια κατά παραγγελία.
 

Μπορούν επίσης να επιλεγούν και άλλες εκδρομές – ταξίδια ημερήσια ή πολυήμερα που μπορούμε να σας προτείνουμε και να σχεδιάσουμε μαζί σας.

Στο κόστος κάθε ημερήσιας εκδρομής περιλαμβάνονται : Καύσιμα, υπηρεσίες καπετάνιου, ξενάγηση, αναψυκτικά, ποτά, φρούτα, μεζέδες.